El proper 6 de març es portarà a terme la 38a edició de l’esdeveniment esportiu.

Les inscripcions ja estan obertes.

Aquest migdia, en una roda de premsa al Parc de l’Agulla, s’han presentat els detalls d’aquesta edició. La presentació ha comptat amb les intervencions de la regidora de Cultura i Festes, Anna Crespo Obiols; el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa, Antoni Massegú Calveras; de la directora de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Séquia, Laia Muns Serra, el director del Museu de la Tècnica de Manresa, Eudald Serra Giménez i Sebastià Catllà i Calvet, president d’AMPANS.

Tant la regidora de Cultura i Festes, ha destacat la importància de celebrar unes Festes de la Llum “normalitzades”, i que es clouen amb la Transéquia. La Transéquia engloba molts valors, de natura, patrimoni, paisatge i esport. El regidor d’Esports, Antoni Massegú, ha volgut destacar aquest valor, la importància de l’esdeveniment esportiu.

Tot seguit, la Laia Muns i l’Eudald Serra han destacat les principals novetats:

La Transéquia a peu o corrent

Per facilitar l’organització de la Transéquia, que comença molts mesos abans de l’esdeveniment,i amb la voluntat de fer-la flexible i adaptablea les circumstàncies socials canviants a causa de la COVID-19, es va decidir prescindir de les modalitats BTT i Handbike.

Es podrà fer a peu o corrent, des de Balsareny, Sallent o Santpedor.

La opció corrent de la Transéquia serà una opció d’autosuficiència. Si escullen aquesta opció, al punt d’inici es donarà una polsera al corredor, amb la qual podrà recollir la bossa amb tot l’avituallament al Parc de l’Agulla. Al llarg de tot el recorregut únicament hi haurà punts d’aigua.

Bossa d’avituallament

Aquest any a l’inici del recorregut s’entregarà a cada participant una bossa amb tot l’avituallament, d’aquesta manera cadascú s’adaptarà les parades al seu ritme. El què si que hi haurà al llarg del recorregut seran punts d’aigua per seguir hidratant-se.

Novetat en les inscripcions

Enguany quan es facin les inscripcions s’haurà d’escollir el lloc de sortida (Balsareny, Sallent o Santpedor) i l’hora. D’aquesta manera podem evitar aglomeracions i esglaonar les entrades, cosa que farà més fluida la circulació per la Séquia, sobretot en els trams més estrets.

També s’han eliminat les inscripcions el mateix dia. Totes s’han de fer anticipadament, hi ha temps fins el 4 de març, i es poden fer des de la pàgina web https://www.transequia.cat/inscriu-te/  o presencialment als municipis per on passa el canal els següents dies i hores:

  • Balsareny – dijous 24 de febrer d’11h a 15h a la Plaça de la Mel  
  • Sallent –  dimecres 23 de febrer de 15h a 19h a la Plaça dels Arbres   
  • Sant Fruitós – dimarts 22 de febrer d’11h a 15h a la maquina del batre  
  • Santpedor – divendres 25 de febrer d’11h a 15h a la plaça Gran U d’octubre 
  • Manresa – dissabte 26 i diumenge 27 de febrer de 10h a 20h a la plaça Sant Domènec 

 

La Minitranséquia

Aquest any la Minitranséquia, la festa per als més petits, arriba a la seva 7ena edició. Aquesta vegada serà diferent d’altres edicions, una mica més reduïda i espaiada, però tant divertida com sempre.

Serà una gimcana familiar pel Parc, on caldrà inscriure’s prèviament en grups d’entre 5 i 8 persones, i amb activitats com malavars, reptes científics, jocs en anglès, etc. Està adreçat a famílies amb infants d’entre 4 i 10 anys, i el preu serà 8€ per grup.

Solidària un any més

Sebastià Catllà, president d’AMPANS, ha volgut agrair a l’organització que s’hagi pensat en el seu projecte com a receptors de la solidaritat de Transéquia, i ha explicat on es destinaran els diners.

Enguany la causa solidària seleccionada és el Servei Prelaboral d’Ampans. projecte que combina l’aprenentatge d’un ofici amb la recuperació i reciclatge de fustes en desús.

Amb aquesta col·laboració es vol aconseguir que mitjançant l’aprenentatge d’un ofici es redueixin les desigualtats de persones amb trastorns de salut mental al mateix temps que es treballa pel medi ambient amb el reciclatge i reutilització de fustes.

El Municipi amfitrió

Enguany s’ha creat una nova categoria de col·laboració, per aprofitar l’altaveu que dona la Transéquia per fer difusió cultural i turística d’un municipi diferent dels que hi ha a l’entorn de la Séquia. Enguany el municipi amfitrió és Manresa, amb la celebració de l’any ignasià.

Voluntaris i col·laboradors

Aquest any volem donar les gràcies a tots els col·laboradors i patrocinadors, especialment a BBVA i a Grup MAAS, per haver confiat en l’esdeveniment. Gràcies a les seves aportacions podem seguir portant a terme aquesta festa de la natura i l’esport.

Volem aprofitar la roda de premsa també per fer una crida als voluntaris. Enguany en necessitem 200. Es una forma diferent i molt enriquidora també, de participar a la Transéquia.

Més informació a la pàgina web transequia.cat o al dossier de premsa.