Aquest any, la Transéquia torna a oferir totes les modalitats que històricament s’han realitzat: caminant , corrent, en BTT i en handbike.

Aquest 2023 celebrem la 39a edició de la Transéquia que retorna plenament al format tradicional.

Els caminants poden escollir la distància a recórrer en funció del punt de sortida: 24 km des de Balsareny, 18 km des de Sallent i 10 km des de Santpedor. Els corredors, recorren tota la Transéquia des de Balsareny fins el Parc de l’Agulla.

En BTT la Transéquia ofereix quatre rutes circulars amb inici i final el Par de l’Agulla: la ruta curta de 14 km, la mitjana de 30 km, la llarga de 51 km i com a novetat, aquest any s’incorpora una ruta aventura de 62 km amb un recorregut sorpresa i que es fa amb l’ajuda del GPS.

Una altra novetat és la ruta circular per handbike, que dona la volta al turó del Guix  i que en col·laboració amb l’ajuntament de Sant Fruitós de Bages es planteja d’establir-se de manera permanent.

Enguany recuperem el format tradicional i recuperem els punts d’avituallament per totes les modalitats. Els participants trobaran fonts d’aigua i aliments sòlids al llarg del recorregut. 

Els participants a peu o corrent de la Transéquia, podran escollir el servei de transport des de l’estació d’autobusos de Manresa cap a les poblacions a primera hora;  i un cop acabat el recorregut tornar des del Parc de l’Agulla fins a punt d’inici.

Les inscripcions en línia es podran fer des del 17 de febrer al 3 de març des del web

www.transequia.cat

Al web, les persones participants podran informar-se de les característiques de cada modalitat i distància, on també trobaran el botó d’enllaç al sistema de reserva en línia.

L’euro solidari que es recull amb les inscripcions d’aquest any anirà destinat al projecte “Finestra oberta, tots ens poden comunicar” de l’Associació Casa Social del sord de Manresa i Comarques (CASMACS).

Aquest any també torna la Minitranséquia que aquest celebra la seva vuitena edició. Després de dues edicions amb formats diferents degut a la pandèmia la Minitranséquia funcionarà de les 11 a les 14h, serà gratuïta i per participar no caldrà inscripció.

Aquest any Balsareny és el municipi amfitrió de la Transéquia 23. Aquesta categoria permet que la Transéquia vagi mes enllà d’un esdeveniment puntual, centrat en un sol dia i serveixi d’altaveu del territori. En aquesta mateixa línia la Transéquia ha rebut enguany l’estudi d’Aprofitament Turístic de l’esdeveniment, encarregat per Bagesturisme i realitzat per la Diputació de Barcelona, i per aquest motiu s’han preparat alguns paquets amb empreses i entitats del territori pels dies anteriors a la seva celebració.