L’organització de la Transéquia està satisfeta del resultat de l’aportació i de les inscripcions que ha estat de 286 participants, tenint en compte el context d’aquest any

Un any més s’ha demostrat que el Bages i la Catalunya Central són un territori solidari.

El passat 31 de març va finalitzar la que ha estat la Transéquia més estranya de tots els anys, i també la que donava més pes a la part solidària. Degut a la pandèmia provocada pel virus SARS-COV-2, l’organització es va haver de replantejar l’esdeveniment. Lluny de voler anular l’esdeveniment es va plantejar un format molt més lliure i enfocat a la part solidària, amb una causa lligada al territori i que ens ha tocat a tots de prop. Per això els beneficis de la Transéquia d’enguany es destinaran a la creació, juntament amb la Fundació Althaia, d’un ajut destinat al finançament de projectes de recerca científica mèdica sobre la Covid-19 per a professionals de la Fundació Althaia i Sant Andreu Salut.  

La Fundació Althaia i la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia, amb la col·laboració de la Fundació Sant Andreu Salut, han acordat engegar aquesta iniciativa solidària amb l’objectiu d’avançar en la recerca de la malaltia i les seves seqüeles.

L’ajut es dotarà en un 50% amb els diners recollits a la Transèquia, 2.369,65€ i la resta fins a 5.000€ amb fons propis de la Fundació Althaia.  Aquesta setmana s’ha fet la convocatòria amb caràcter intern, i està previst que es resolgui a finals del mes de maig.

 

La convocatòria vol posar en valor la recerca que es fa en el territori, posar en valor i contribuir a la retenció del talent científic que tenim i beneficiar directament a la població més propera. El projecte guanyador el decidirà un jurat format per dos membres de la Fundació Althaia, dos de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia i un membre de la Fundació Sant Andreu Salut.