El pròxim 12 de març a les 20:00 h, l’Espai Nexe de Sant Fruitós de Bages acollirà el Sopar de la Transéquia, una experiència gastronòmica dins el marc de les 4 Temporades Gastronòmiques del Bages, una iniciativa que ha impulsat Bages Impuls i ara entomada per la comunitat Slow Food de la Catalunya central per a reivindicar els productes locals i de temporada.
En aquesta edició d’hivern, el producte estrella serà la col verda manresana, un ingredient tradicional del territori que serà protagonista en un menú especialment dissenyat per a l’ocasió. Els restaurants participants, compromesos amb la filosofia km0 i integrants de la comunitat Slow Food, oferiran una proposta culinària creativa que posarà en valor la riquesa gastronòmica del Bages.
A més, l’experiència gastronòmica es completarà amb un maridatge de vins de la DO Pla de Bages, consolidant així el compromís amb els productes de qualitat i la sostenibilitat.
Les places són limitades i el preu del sopar és de 27 €. Les reserves es poden realitzar a través del portal BTIQUETS.
Amb aquest esdeveniment,es continua apostant per la identitat culinària del territori, donant suport als productors locals i fomentant una gastronomia sostenible, arrelada i d’alta qualitat. Motius pels quals, aquest sopar s’alinea al programa creat per la Generalitat de Catalunya “12 mesos 12 paisatges” emmarcat en la distinció “Catalunya, regió mundial de la gastronomia 2025”.
Recordem que les Temporades Gastronòmiques del Bages reivindiquen la cuina tradicional del nostre territori elaborada amb productes de temporada. En cada estació de l’any s’ha consensuat entre la pagesia i la restauració de la comunitat Slow Food un producte estrella de l’horta. Així doncs, a més de la col verda manresana a l’hivern, els fruits amb tavella seran els protagonistes a la primavera, els tomàquets a l’estiu, i l’albergínia blanca per la tardor.

Aquí teniu tota la informació del Sopar de la Transéquia:
- 12 de març a les 20 h
- Al Centre cultural Nexe, pl. Alfred Figueras
- De Sant Fruitós de Bages, municipi amfitrió Transéquia 2025
- Elaborat pels restaurants Slow Food de la Catalunya Central:
- Bacasis
- Cau de l’Ateneu
- Laida
- L’Obradora
- Mas de la Sala
- Patoi
- Preu del sopar, 27€ per persona
- Places limitades, cal reservar al web www.bagesimpuls.org o directament a btiquets.com/event/sopar-transequia-2025
- Organitzen:
- Comunitat Slow Food de la Catalunya Central
- Bages Impuls
- Col·laboren:
- Ajuntament Sant Fruitós de Bages
- Parc de la Séquia
- Rebost del Bages
- Bages Turisme
- Catalunya regió mundial de la gastronomia 2025
- Som Gastronomia – Generalitat de Catalunya –
Recent Comments