L’esdeveniment ha comptat amb 2.703 participants 

 Aquest migdia al Parc de l’Agulla, s’ha portat a terme la roda de premsa de valoració de la Transéquia 2022, on hi ha intervingut l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, el regidor d’esports de l’Ajuntament de Manresa, Antoni Massegú, el president del patronat de la Fundació Ampans, Sebastià Catllà, el vicepresident de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Séquia, Josep Alabern i Laia Muns, directora de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Séquia.  

 

L’Alcalde de Manresa ha destacat la importància d’un esdeveniment d’aquest tipus per donar a conèixer el patrimoni cultural i històric de la Séquia, un canal de Manresa, però que passa per cinc municipis sense la col·laboració dels quals no es podria realitzar aquest esdeveniment. Amb el regidor d’esports, Antoni Massegú, han coincidit a celebrar la recuperació d’una Transéquia gairebé tradicional.  

 

En Josep Alabern ha volgut agrair la col·laboració dels patrocinadors, les empreses i entitats, així com els voluntaris, que un any més s’han implicat activament en l’esdeveniment. Finalment la Laia Muns, directora de la Fundació i coordinadora de la Transéquia, ha donat les dades de participació, destacant que no hi ha hagut cap incident, i agraint el civisme i la responsabilitat de tots els participants que han fet que la Séquia hagi quedat també neta, reduint l’impacte ambiental de l’esdeveniment.  

 

Quadre resum de participants 

 

POBLACIÓ D’INICI 

CAMINANTS 

BALSARENY 

1.051 

SALLENT 

723 

SANTPEDOR 

565 

MINITRANSÉQUIA 

96 

VOLUNTARIS 

270 

TOTAL 

2.703 

 

Es possibles que alguns participants no hagin vingut a fer la Transéquia per por del temps, que finalment ha aguantat. Qui s’hi hagi apuntat, però no hi hagi participat, pot passar a recollir la bossa pel Museu de la Tècnica de Manresa (carretera de Santpedor, 55 de Manresa) al llarg d’aquesta setmana que ve.  

 

SOLIDARITAT  

Amb aquesta col·laboració entre la Fundació Ampans, la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Séquia i la Transéquia, volem aconseguir que mitjançant l’aprenentatge d’un ofici es redueixin les desigualtats de persones amb trastorns de salut mental al mateix temps que es treballa pel medi ambient amb el reciclatge i reutilització de fustes.