Esport
L’esport és clau per garantir un estil de vida saludable, la Transéquia vol fomentar també aquest aspecte oferint diferents tipus de rutes adaptades a les necessitats i voluntat de cada participant. La Transéquia a més vol ser inclusiva i per això a les rutes a peu, corrent i en bicicleta s’hi suma la modalitat de handbike. Les dues darreres modalitats, però, enguany no seran possibles.
Natura i territori
En els seus 25 kilòmetres de recorregut, la Séquia passa per paisatges molt diversos, és aquesta varietat la que enriqueix un indret ja de per sí amb un alt valor mediambiental, on a la flora i a la fauna s’hi suma un passat geològic únic, i és que la Séquia transcorre per les terres del Geoparc Unesco de la Catalunya Central, i durant el seu recorregut es poden veure elements geològics de gran valor.
Sostenibilitat i medi ambient
Esmercem molts esforços en la sostenibilitat, el respecte al medi ambient i l’entorn. Som conscients que el nostre esdeveniment genera una tona de residus i gràcies a tots aquests esforços l’any passat vàrem ser capaços de reciclar-los al 100%. Fem de la sostenibilitat un dels valors del projecte i la voluntat és seguir treballant en aquesta línia.
Voluntariat
Un dels valors de la Transéquia és el voluntariat, on cada any prop de 300 voluntaris fan possible la festa participant en els avituallaments, en la logística, a la minitranséquia o bé fent tasques de suport. Agraïm profundament els voluntaris any rere any participen amb l’esdeveniment i animem a tothom qui s’hi vulgui sumar a fer una mica més gran la Transéquia.
Solidaritat
Amb la Transéquia volem anar una mica més enllà d’una celebració festiva i per això, dediquem els beneficis de la Transéquia a projectes solidaris.
L’Euro solidari de la Transéquia 24 es dedicarà al projecte “ACTIVA’T PRE-LABORAL, Taller d’aprenentatge hortícola”, projecte socioeducatiu de gestió d’un hort col·lectiu de forma ecològica, promocionant l’autoconsum i el reforçament de la xarxa social i comunitària.
L’objectiu del projecte és establir un espai sociorelacional, que permeti l’adquisició de competències bàsiques principalment l’idioma, l’aprenentatge en la gestió d’un hort per autoconsum, i l’auto-abastiment de productes hortícoles de qualitat. Tot això afavorint el suport mutu i prevenint l’aïllament social.
El projecte es dirigeix a dones i homes de totes edats, preferentment persones nouvingudes en situació administrativa irregular o que ho necessitin, amb necessitats d’ocupar el temps i de crear relacions socials.
Càritas Manresa.
Contacta amb nosaltres
La Transéquia està organitzada per la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Séquia (Parc de la Séquia), podeu contactar amb nosaltres a telefònicament o bé mitjançant correu electrònic.
Presencialment, de dimarts a diumenge, 10 a 14 h, al Museu de l'Aigua i el Tèxtil C/ Carretera de Santpedor, 55 -08242, Manresa