Els valors de la Transéquia

La Transéquia és un esdeveniment amb una llarga trajectòria en el nostre territori. En els 38 anys que fa que s’organitza, ha estat liderada per diferents persones i cada una d’elles hi ha deixat la seva empremta convertint-la en la festa que és actualment.

Però la Transéquia va més enllà d’una simple festa. Per a la gent del nostre territori, és un símbol. Tots, de més petits o de més grans, hi hem participat en alguna ocasió i l’hem posat d’exemple, i hi hem convidat als amics de fora per ensenyar-los la bellesa, la capacitat d’organització i de mobilització del nostre territori.

És molt important que un esdeveniment d’aquestes característiques fomenti i treballi certs valors. La Transéquia aglutina diferents valors, i s’associa a l’esport, al contacte a la natura i al territori. A la vegada, és un projecte que des de fa uns anys esmerça molts esforços en la sostenibilitat, el respecte al medi ambient i l’entorn. El voluntariat també és un valor clau del projecte, sense l’altruisme de més de 300 persones que hi col·laboren, això no seria possible. I des de fa un parell d’any, també hi treballem la solidaritat. La Transéquia fa d’altaveu de projectes del territori i convida als seus participants a conèixer-lo i a contribuir-hi.

Esport

L’esport és clau per garantir un estil de vida saludable, la Transéquia vol fomentar també aquest aspecte oferint diferents tipus de rutes adaptades a les necessitats i voluntat de cada participant. La Transéquia a més vol ser inclusiva i per això a les rutes a peu, corrent i en bicicleta s’hi suma la modalitat de handbike. Les dues darreres modalitats, però, enguany no seran possibles.

Natura i territori

En els seus 25 kilòmetres de recorregut, la Séquia passa per paisatges molt diversos, és aquesta varietat la que enriqueix un indret ja de per sí amb un alt valor mediambiental, on a la flora i a la fauna s’hi suma un passat geològic únic, i és que la Séquia transcorre per les terres del Geoparc Unesco de la Catalunya Central, i durant el seu recorregut es poden veure elements geològics de gran valor.

Sostenibilitat i medi ambient

Esmercem molts esforços en la sostenibilitat, el respecte al medi ambient i l’entorn. Som conscients que el nostre esdeveniment genera una tona de residus i gràcies a tots aquests esforços l’any passat vàrem ser capaços de reciclar-los al 100%. Fem de la sostenibilitat un dels valors del projecte i la voluntat és seguir treballant en aquesta línia.

Voluntariat

Un dels valors de la Transéquia és el voluntariat, on cada any prop de 300 voluntaris fan possible la festa participant en els avituallaments, en la logística, a la minitranséquia o bé fent tasques de suport. Agraïm profundament els voluntaris any rere any participen amb l’esdeveniment i animem a tothom qui s’hi vulgui sumar a fer una mica més gran la Transéquia.

 Solidaritat

Amb la Transéquia volem anar una mica més enllà d’una celebració festiva i per això, dediquem els beneficis de la Transéquia a projectes solidaris.

L’Euro solidari de la Transéquia 23 es dedicarà al projecte “Finestra oberta, tots ens podem comunicar” que permet establir recursos i serveis per a la comunicació i interpretació en llengua de signes de la Casa Social del Sord de Manresa i Comarques, CASMACS en col·laboració amb l’Hospital Althaia de Manresa..

Aquest projecte “Finestra oberta, tots ens podem comunicar” té com a objectiu donar suport al Casal Social del Sord de Manresa i Comarques (CASMACS) a:
– Facilitar uns recursos per afavorir la comunicació en els serveis de salut.
– Atendre correctament les persones amb dificultat de comunicació.
– Establir protocols de treball entre el personal sanitari.
– Evitar angoixes innecessàries als pacients.

 

   

 

 

 

Com contactar

Telèfon 93 877 22 31

Contacta amb nosaltres

La Transéquia està organitzada pel Parc de la Séquia i pots posar-te en contacte amb nosaltres a través del telèfon o del correu.

Presencialment, de dimarts a diumenge, 10 a 14 h, al Museu de l'Aigua i el Tèxtil c/Carretera de Santpedor, 55, 08242 Manresa