Ha estat escrit per en Francesc Comas, com a encàrrec de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Séquia i amb la col·laboració del BBVA, l’Ajuntament de Manresa i el Regió 7

Es podrà adquirir el dia de la Transéquia al Parc de l’Agulla, a la botiga del Museu de l’Aigua i el Tèxtil, i a les llibreries dels pobles per on passa la Séquia

Aquesta tarda el Museu de l’Aigua i el Tèxtil ha acollit la presentació del llibre “Transéquia. On l’aigua és camí i salut. 40 anys d’història” escrit per Francesc Comas i promogut per la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Séquia, i que ha comptat amb la col·laboració del BBVA, l’Ajuntament de Manresa i el Regió 7.

L’acte, que ha comptat també amb el vicepresident de la Fundació, l’Antoni Ventura i Ribal, i la regidora de cultura de l’Ajuntament de Manresa, Tània Infante Martinez, ha fet un repàs a la història de la Transéquia, l’esdeveniment que el proper 3 de març arribarà als 40 anys.

El llibre es podrà adquirir el mateix dia de la Transéquia al Parc de l’Agulla, al Museu de l’Aigua i el Tèxtil, i també a les llibreries dels pobles per on passa la Séquia, gràcies a Zenobita, l’editorial que la publicat. El preu de la publicació és de 15€.

Sinopsis del llibre

Aquesta obra recull la història de la creació i organització de la Transéquia, un esdeveniment que va tenir lloc per primera vegada l’any 1985 a Manresa. El pròleg, escrit per Joan Sebastià Rodó i Rodà, explica com va sorgir la idea de fer l’itinerari, aquell any que l’entitat Jove Cambra de Manresa era l’encarregada d’organitzar les festes de la Llum, i com es va materialitzar en un esdeveniment real.

La Transéquia va ser concebuda com una caminada a peu, a cavall o amb bicicleta, per recórrer el canal de la Séquia des de tres punts de sortida: Balsareny, Sallent i Santpedor, amb distàncies adequades per a tots els participants. L’esdeveniment va tenir una gran acollida, amb la participació de diversos municipis, entitats i patrocinadors, i s’ha repetit al llarg de les darreres quatre dècades.

A través dels 16 capítols del llibre, el lector podrà aprofundir en aspectes organitzatius, geogràfics i anecdòtics, coneixerà els patrocinadors i els pobles per on passa la ruta, i descobrirà curiositats, anècdotes i testimonis.