L’entitat administradora d’enguany, l’associació cultural El Galliner, posarà a l’abast de la ciutadania —amb diferents activitats— la informació històrica dels prop de 100 teatres i cinemes que hi ha hagut a la ciutat des de mitjan segle XIX fins a finals del XX. 

El programa de la festa per aquest 2021 manté els Jardins de Llum i l’Encesa de la Nova Llum, que incorporen novetats, així com el pregó infantil, que serà on-line, i el pregó institucional, que anirà a càrrec de Valentí Oviedo. No es durà a terme la Fira de l’Aixada, i la Transéquia es podrà fer durant pràcticament tot el mes de març, en grups bombolla.

Els teatres i els cinemes de Manresa seran els protagonistes de la Festa de la Llum 2021, de la mà de l’associació cultural El Galliner de Manresa, entitat administradora d’enguany. Així s’ha desvelat aquest dimecres al matí, durant la presentació de la festa, que s’ha fet al pati del teatre del Kursaal, amb la presència de la regidora de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Manresa, Anna Crespo Obiols; del coordinador del Galliner, Joan Morros Torné; de la presidenta de l’Associació Misteriosa Llum i directora del Parc de la Sèquia; Laia Muns Serra; del president  de l’Associació Manresa de Festa, Joan Orriols i Padró; de la comissària de Jardins de Llum, Roser Oduber Muntañola; i del vocal d’Òmnium Bages-Moianès, Jaume Puig Ibáñez. 

La festa, que s’ha adaptat totalment a la pandèmia, se celebrarà del 13 al 28 de febrer. No es durà a terme la Fira de l’Aixada, però es mantenen els Jardins de Llum i l’Encesa de la Nova Llum, que incorporen novetats, així com el pregó infantil, que serà on-line, i el pregó institucional, que anirà a càrrec de Valentí Oviedo. La Transèquia es podrà fer durant pràcticament tot el mes de març, en grups bombolla. En l’acte d’avui s’ha presentat el cartell de la popular caminada, que reflecteix la textura de l’aigua que acompanya durant el recorregut i és obra de l’estudi Dúplex de Santpedor. Els detalls de la Transèquia es donaran a conèixer a principis de març.